Luis Fonsi

Als we Luis Fonsi zeggen, begint iedereen ‘Despacito’ te zingen, dé monsterhit van 2017 die hij had samen met Daddy Yankee (Afro-Latino 2014 en 2017). Gelukkig is de carrière van Luis Fonsi veel meer dan die grootste latin hit aller tijden. Daarvoor had Fonsi al 9 platen bij elkaar gecomponeerd en gezongen die vooral in Latijns-Amerika potten braken. Als jonge knaap in Puerto Rico was hij één van de talentvolle zangers van het bekende koor ‘San Juan Children's Choir’. Op 10-jarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders en broers naar Orlando, Florida. Op school trad hij toe tot de band ‘The Big Guys’ waar ook de in die tijd jonge Joey Fatone zat, later lid van de boysband NSYNC. Fonsi studeerde vervolgens af aan de universiteit van Florida als musicoloog.

Nog maar net afgezwaaid aan de unief werkte hij in 2000 samen met popster Christina Aguilera en hij componeerde talloze hits voor andere artiesten, zoals voor Ednita Nazario in 2000, die er een Latin Grammy mee won. In 2009 won hij zijn eerste Latin Grammy met de song ‘Aqui Estoy Yo’. Als artistieke duizendpoot stortte hij zich in 2013 op een prominente rol als acteur in ‘Forever Tango’, een succesvolle musical op Broadway in New York.

In 2017 maakte de hele wereld uiteindelijk kennis met zijn ‘Despacito’, de monsterhit die zowat 2 jaar in de hitlijsten bleef kamperen en tot op heden de meest bekeken song is op Youtube. In 2018 scoorde hij weer een dikke hit, ‘Echame la Culpa’ met de jonge popster Demi Lovato. Andere hits zijn ‘Party Animal met Charly Black, ‘Wave your Flag’ met Afrojack, ‘Imposible’ met Ozuna en nu recent ‘Per Le Strade Una Canzone’ samen met Eros Ramazzotti. Afro-Latino haalt deze latinster voor het eerst naar België voor een exclusief Beneluxconcert in het kader van zijn VIDA-tour! Don’t miss it!

Geboorteland: 
Puerto Rico
Huidig land: 
Puerto Rico
Genre: