Rootsriders feat. Michell Brunings

Tributebands bij de vleet tegenwoordig voor wat jolijt en nostalgie in de plaatselijke voetbalkantine, helaas altijd met zo’n cheesy bijsmaak van “tja, het is maar een coverbandje…”. Gelukkig zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen en daar is Rootsriders als tribute to Bob Marley een zeldzaam voorbeeld van.  Ze krijgen grote en gerenommeerde concertzalen zoals de Melkweg en de Effenaar uitverkocht, ze staan op grote festivals zoals Amsterdam Roots, Paaspop en Zwarte Cross, ze toeren door Europa, de Caraïben en Afrika (ondermeer Oppikoppi festival), en ze slagen erin om de magie en de vervoering van de grootmeester te evenaren. Vergelijk het met “The Australian Pink Floyd Show” die door Pink Floyd kenners als evenwaardig aan het origineel beschouwd wordt.

Bij de Rootsriders zingt ene Mitchell Brunings, tweede bij The Voice of Holland 2013. Het filmpje waarin hij Redemption Song bracht is inmiddels al meer dan 13 miljoen keer bekeken op Youtube.

Hun concert op Afro-Latino spitst zich toe op 2 legendarische albums van Bob Marley, ‘Survivor’ en ‘Legend’, dit jaar respectievelijk 35 en 30 jaar geleden uitgebracht.

Geboorteland: 
Nederlandse Antillen
Huidig land: 
Nederland
Genre: