Seun Kuti & Egypt 80

Seun biechtte als kind bij zijn vader Fela Kuti op dat hij graag muziek wilde maken zoals zijn vader. Met succes want de beroemde Fela nam zijn zoon prompt in zijn band Egypt 80 op toen kleine Seun nog maar net 8 jaar was (ja, u leest het goed). De legendarische afrobeatpionier Fela Kuti stierf in 1997 en zo werd Seun op zijn vijftiende (!) bandleider van zijn vaders band.

Seun slaagt er op wonderbaarlijke wijze in om de muziek van zijn vader voort te zetten en te vernieuwen. Hij komt in 2007 eerst met een 12 inch "Think Africa" op de proppen en in 2008 verscheen de langverwachte, alom geprezen, eerste full cd "Many Things". Voor Seun Kuti is afrobeat meer dan het muziekgenre alleen, het is een geëngageerde levenswijze. Afrobeat klaagt de corruptie en het wanbeleid aan van de Nigeriaanse politiek en is daardoor nog één van de enige inheemse muziekgenres ter wereld die in eigen land verbannen wordt door de overheid.

Seun Kuti brengt dit jaar op Afro-Latino een exclusief bezoek aan Vlaanderen n.a.v. de release van zijn eerste full cd "Many Things" in 2008. Als één van de beste Afrikaanse bands mag je je aan een stomende show verwachten van in totaal 15 bandleden on stage. Als u wilt weten waar artiesten zoals James Brown hun mosterd vandaan haalden...

Geboorteland: 
Nigeria
Huidig land: 
Nigeria
Genre: